Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΠΡΟΪΟΝΤΑ | ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ | YΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ | ΦΥΛΛΑΔΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 

Ποιότητα εσωτερικού αέρα


Νιώστε την άνεση στο αέρα

Τα συστήματα εξαερισμού της Stiebel Eltron αερίζουν αποτελεσματικά το χώρο σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε φρέσκο, φιλτραρισμένο αέρα εσωτερικού χώρου και άνετη θερμοκρασία. Τα συστήματα εξαερισμού εξασφαλίζουν ότι μπορείτε πραγματικά να αναπνέετε εύκολα στο σπίτι. Η μονάδα εξαερισμού βελτιώνει αισθητά τον εσωτερικό αέρα και την ποιότητα ζωής σας!

Η σπατάλη ενέργειας που προκαλείται από τον εξαερισμό παραθύρων, μαζί με την απώλεια άνω του 50% της ενέργειας θέρμανσης, πλέον είναι παρελθόν. Οι μονάδες εξαερισμού μας λειτουργούν αυτόματα και αθόρυβα για να διασφαλίσουν τις απαραίτητες αλλαγές στον αέρα. Ο μύθος ότι τα συστήματα εξαερισμού είναι πολύ μεγάλα ή ακριβά για τα σπίτια πλέον καταρρίπτεται. Οι μονάδες μας με τις συμπαγείς τους διαστάσεις και τις διαθέσιμες επιδοτήσεις, δεν έχουν πια μειονεκτήματα παρά μόνο οφέλη - ευχάριστος καθαρός αέρας στο χώρο διαβίωσής σας και ιδιαίτερα αποτελεσματική λειτουργία!

Κεντρικά συστήματα εξαερισμού
Τα κεντρικά μας συστήματα εξαερισμού εγγυώνται άνεση και ευκολία στη λειτουργικότητα που αξίζει σε ένα ενεργειακά αποδοτικό σπίτι.

Δείτε τα προϊόντα κεντρικού εξαερισμού

Μη κεντρικά συστήματα εξαερισμού
Τα μη κεντρικά συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας σας εξασφαλίζουν καθαρό αέρα σε κάθε δωμάτιο. Είναι ιδανικό σύστημα για εκσυγχρονισμό και νέα έργα κατασκευής.

Δείτε τα προϊόντα μη κεντρικού εξαερισμού

Μια άνετη ατμόσφαιρα: το αποτέλεσμα του καλού εσωτερικού αέρα

Τί επηρεάζει το κλίμα του δωματίου μας; Πρώτον ο καιρός: καλοκαιρινή ζέστη, ξηρό κρύο, υγρές συνθήκες. Η λεπτή σκόνη και η γύρη μπορούν να μπουν στο σπίτι σας όταν ανοίγετε τα παράθυρα. Και όλες αυτές οι συνθήκες έχουν αντίκτυπο σε εσάς και στην ποιότητα διαβίωσης. Δεύτερον, μέσα στο σπίτι αναπνέετε, μαγειρεύετε, καθαρίζετε και κάνετε ντους, εκπνέοντας διοξείδιο του άνθρακα στον εσωτερικό χώρο και δημιουργώντας διάφορα αρώματα και οσμές, εκπέμποντας θερμότητα και υδρατμούς. Ένα νοικοκυριό τριών ατόμων εκπέμπει έως και δέκα λίτρα νερό την ημέρα με τη μορφή υδρατμών στον εσωτερικό χώρο. Τέλος και οι εκπομπές από οικοδομικά υλικά, έπιπλα και δάπεδα μπορούν επίσης να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον εσωτερικό σας αέρα.

Για αυτό το λόγο ο αέρας πρέπει να αντικαθίσταται τακτικά. Εάν δεν είναι αρκετή η περιεκτικότητα οξυγόνου στον αέρα, μειώνεται, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ποσότητα CO2 και των επιβλαβών ουσιών που περιέχει. Και η υπερβολική συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στον εσωτερικό χώρο έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί δυσφορία, καθώς και ότι επηρεάζει αρνητικά τη γνωστική απόδοση. Και κανένας από εμάς δεν το θέλει αυτό. Έτσι η λύση είναι ένα σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί πλήρως αυτόματα για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη άνεση διαβίωσης και καλύτερη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας!

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα εξαερισμού;

Προσφέρουμε κεντρικά και αποκεντρωμένα συστήματα εξαερισμού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς λειτουργεί κάθε τύπος.

Πώς λειτουργούν τα κεντρικά συστήματα εξαερισμού

Οι κεντρικές λύσεις που χρησιμοποιούνται σε νέα έργα ή ολοκληρωμένα έργα εκσυγχρονισμού είναι διαθέσιμες ως συστήματα εξαγωγής αέρα και ως συστήματα παροχής/εξαγωγής αέρα. Αυτά απαιτούν αγωγούς εξαερισμού που τοποθετούνται σε τοίχους, οροφές από σκυρόδεμα, ψευδοροφές, στο πάτωμα, κάτω από ένα στρώμα επίστρωσης ή ακόμη και να διατηρούνται ορατές. Ένα σύστημα εξαγωγής αέρα εξάγει πεπαλαιωμένο αέρα μέσω αγωγών από τους χώρους εξαγωγής αέρα, όπως η κουζίνα, το μπάνιο και η τουαλέτα. Ταυτόχρονα, ο καθαρός αέρας εισέρχεται μέσω των ανοιγμάτων εξωτερικού αέρα απευθείας στους χώρους παροχής αέρα (σαλόνι, αίθουσα παιχνιδιών, υπνοδωμάτια). Ο όγκος του αέρα που εξάγεται από τις περιοχές εξαγωγής αέρα καθορίζεται από την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Ένα σύστημα παροχής/εξαγωγής αέρα αντλεί τον εξωτερικό αέρα από ένα κεντρικό σημείο και τον διανέμει μέσω αγωγών σε όλους τους χώρους παροχής αέρα. Η θερμότητα ανακτάται σε έναν εναλλάκτη θερμότητας αντίθετης ροής, ο οποίος μεταφέρει έως και περίπου το 90% της χαμένης θερμότητας από τον εξαγόμενο αέρα, στον αέρα παροχής. Ο εξωτερικός αέρας φιλτράρεται για την αποφυγή μόλυνσης της μονάδας και των αγωγών και για την προστασία των αλλεργικών ατόμων από τις επιπτώσεις της σκόνης και της γύρης.

Πώς λειτουργούν τα μη κεντρικά συστήματα εξαερισμού

Όσον αφορά τα συστήματα εξαερισμού, κάνουμε διαφοροποίηση μεταξύ, μη κεντρικών και κεντρικών μονάδων. Δεν απαιτείται σύστημα διανομής αέρα για μη κεντρικά συστήματα. Επομένως, είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για μετεγκατάσταση σε ένα έργο εκσυγχρονισμού. Προσφέρουμε συστήματα με και χωρίς ανάκτηση θερμότητας: στην περίπτωση μη κεντρικών συστημάτων με ανάκτηση θερμότητας, ο εγκαταστάτης σας τοποθετεί μία μονάδα στον εξωτερικό τοίχο κάθε δωματίου για εξαερισμό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συστήματα με δύο ανεμιστήρες και ανάκτηση θερμότητας μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας αντίθετου ρεύματος, για παράδειγμα.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονάδες γνωστές και ως αναστρέψιμοι ανεμιστήρες. Αυτές εγκαθίστανται πάντα σε ζεύγη και λειτουργούν εναλλάξ, έτσι ώστε να μην δημιουργείται υποπίεση ή υπερπίεση στο δωμάτιο. Εάν απαιτείται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και οκτώ μονάδες εξαερισμού μέσω μιας μονάδας ελέγχου και μιας μονάδας προγραμματισμού. Μέσω της μεταφοράς θερμότητας, ο εναλλάκτης θερμότητας αλουμινίου υψηλής ποιότητας φορτίζεται με ενέργεια θέρμανσης από τον εξαγόμενο αέρα. Ο ανεμιστήρας τύπου EC αλλάζει κατεύθυνση μετά από 40 δευτερόλεπτα και φυσάει καθαρό αέρα, από το εξωτερικό στο δωμάτιο. Καθώς συμβαίνει αυτό, η θερμαντική ενέργεια που απορροφήθηκε προηγουμένως μεταφέρεται στον αέρα παροχής. Αυτό μειώνει την απώλεια θερμικής ενέργειας έως και 93%.

 

 

 
  HEATOVENT HELLAS
Καραϊσκάκη 46, Χαϊδάρι 12461 Αθήνα
τηλ 210 5900260, fax 210 5981518
email
  
  © 2014-2021 HEATOVENT HELLAS
Όλα τα περιεχόμενα του παρόντος δικτυακού τόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της HEATOVENT HELLAS. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή τους με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων