Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΠΡΟΪΟΝΤΑ | ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ | YΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ | ΦΥΛΛΑΔΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 

Τί είναι ο θερμοπομπός;


Θερμοπομπός ή αλλιώς κονβέκτορας είναι το ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα πάνελ άμεσης απόδοσης, που λειτουργεί μέσω της φυσικής ροής του αέρα «convection». Ο ψυχρός αέρας που έχει την τάση να βρίσκεται, καθότι πιο βαρύς, στα χαμηλά στρώματα του δωματίου, εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού μέσω φυσικού ελκυσμού (φυσικής ροής του αέρα) και θερμαίνεται από την ψυχρού τύπου αντίσταση του σώματος και έτσι εξάγεται ζεστός πλέον με φυσικό τρόπο από το πάνω μέρος του θερμοπομπού, χωρίς να ξηραίνεται ο αέρας. Οι θερμοπομποί δεν διαθέτουν ανεμιστήρα ή κάποιο μοτέρ και δεν πρέπει να συγχέονται με τα κοινά αερόθερμα. Οι θερμοπομποί δεν κάνουν βεβιασμένη κυκλοφορία του ζεστού αέρα σε αντίθεση με τα αερόθερμα και τα κλιματιστικά ή τα πάνελ με ανεμιστήρα! Οι θερμοπομποί αφήνουν μια γλυκιά και ευχάριστη ζέστη που απλώνεται στο χώρο αρμονικά μέσω φυσικού τρόπου (φυσική ροή του ζεστού αέρα).

Η Stiebel Eltron εξοπλίζει τους θερμοπομπούς της με αντίσταση «ψυχρού τύπου», θωρακισμένη από ατσάλι και όχι από αλουμίνιο! Μεταφέρουν μέσω των πολλών πτερυγίων που διαθέτουν (fins) με μεγάλη αποτελεσματικότητα την θερμότητα που παράγουν στο χώρο, ενώ δεν μπορούν να πυρακτωθούν και κατ’ επέκταση δεν καίνε το οξυγόνο του δωματίου. Σε περίπτωση που παραβιαστούν τα συστήματα ασφάλειας υπερθέρμανσης της συσκευής (π.χ. παραποίηση της συσκευής) τα πτερύγια από ατσάλι δεν θα λιώσουν, σε αντίθεση με τα πτερύγια από αλουμίνιο.

Τα συστήματα ηλεκτρικής θέρμανσης όπως: θερμοσυσσωρευτές, αερόθερμα αλλά και θερμοπομποί της Stiebel Eltron είναι γνωστά στο ελληνικό κοινό ως αξιόπιστα, οικονομικά, αποδοτικά και υγιεινά σύστημα θέρμανσης, που προέρχονται από έναν από τους μεγαλύτερους και πιο καταξιωμένους, εδώ και δεκαετίες κατασκευαστές ηλεκτρικής θέρμανσης στην Ευρώπη. Περισσότερο από μισό αιώνα η Stiebel Eltron ζεσταίνει χιλιάδες Ελληνικά σπίτια!

Φυσική ροή αέρα

Οι θερμοπομποί Stiebel Eltron λειτουργούν μέσω της φυσικής ροής του αέρα - φυσικού ελκυσμού, δηλαδή κάνοντας “Convection”. Ο ψυχρός αέρας που έχει την τάση να βρίσκεται, καθότι πιο βαρύς, στα χαμηλά στρώματα του δωματίου, εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού μέσω φυσικού ελκυσμού και θερμαίνεται από την ψυχρού τύπου αντίσταση (που δεν πυρακτώνεται) του σώματος και έτσι εξάγεται ζεστός πλέον με φυσικό τρόπο, από το πάνω και εμπρός μέρος του θερμοπομπού, χωρίς να ξηραίνεται ο αέρας ή να μαυρίζει ο τοίχος πίσω από την συσκευή.

Θερμοπομποί Stiebel Eltron

H Stiebel Eltron είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές ηλεκτρικών θερμαντικών συσκευών με τεράστια εμπειρία στον χώρο σχεδόν 100 χρόνων! Τα συνεχόμενα βραβεία που κερδίζει τα τελευταία χρόνια σαν Γερμανικό Superbrand, επιβεβαιώνουν την σωστή κατεύθυνση της εταιρείας στον χώρο των εξελίξεων. Η εταιρεία ακολουθεί μια σαφή πολιτική εστιάζοντας στην ηλεκτρική ενέργεια ως πρωτογενή ενέργεια. Ηλεκτρική ενέργεια, που σήμερα παράγεται όλο και περισσότερο από ανανεώσιμες ενέργειες. Οι θερμοπομποί Stiebel Eltron προσφέρουν άμεση και ποιοτική θέρμανση χώρων, ενώ διατηρούν την ατμόσφαιρα του χώρου υγιεινή, χωρίς να την ξηραίνουν. Οι θερμοπομποί αποτελούν υγιεινή επιλογή θέρμανσης και για ευπαθείς ομάδες.

Απορίες σχετικά με Θερμοπομπούς

 
  HEATOVENT HELLAS
Καραϊσκάκη 46, Χαϊδάρι 12461 Αθήνα
τηλ 210 5900260, fax 210 5981518
email
  
  © 2014-2021 HEATOVENT HELLAS
Όλα τα περιεχόμενα του παρόντος δικτυακού τόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της HEATOVENT HELLAS. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή τους με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων