Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΠΡΟΪΟΝΤΑ | ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ | YΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ | ΦΥΛΛΑΔΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 

Χρήσιμες ηλεκτρολογικές πληροφορίες για την εγκατάσταση των θερμοπομπών


Χρειάζεται το κάθε ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα ξεχωριστή γραμμή από τον ηλεκτρικό πίνακα;

Ανάλογα το πάχος του καλωδίου της ηλεκτρικής εγκατάστασης και των Amper της ασφάλειας με την οποία και ασφαλίζεται, προκύπτει η μέγιστη ισχύ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε κάθε πρίζα.

10 Α με 1.5mm καλώδιο: Με μια ασφάλεια των 10 A στην ηλεκτρολογική γραμμή, η μέγιστη ισχύ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι τα 2.2kW (δηλαδή έναν θερμοπομπό των 2.000Watt ή δύο θερμοπομπούς των 1.000Watt ή έναν θερμοπομπό των 1500Watt και έναν των 500Watt). Ακόμα και αν από την ίδια ηλεκτρολογική γραμμή προκύπτουν παραπάνω πρίζες (όπου και ασφαλίζονται με κοινή ασφάλεια των 10 Α), το σύνολο της ισχύς παραμένει το ίδιο 2.2kW.

16 Α με 2.5mm καλώδιο: Στην περίπτωση όπου η καλωδίωση έχει γίνει με 2,5mm καλώδιο και ασφαλειοδιακόπτη των 16 Α (ενισχυμένη γραμμή ή ενισχυμένη πρίζα) τότε ή μέγιστη ισχύς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι τα 3.500Watt (δηλαδή έναν θερμοπομπό των 3.000Watt και έναν των 500Watt ή έναν θερμοπομπό των 2.000Watt και έναν των 1.500Watt ή έναν θερμοπομπό των 2.500Watt και έναν των 1.000Watt). Σε περίπτωση που ξεπεράσουμε την δυνατότητα της ασφάλειας γιατί βάλαμε μεγαλύτερο φορτίο από αυτό που αντέχει τότε αυτή θα πέσει και θα διακόψει την παροχή ρεύματος προς την ή τις πρίζες που ασφαλίζει.

Τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα απαιτούν για την εγκατάσταση και λειτουργία τους την ύπαρξη τριφασικής παροχής ρεύματος;

Η επιλογή χρήσης μέχρι δύο ή τριών θερμοπομπών σε μια οικία δεν απαιτεί την ύπαρξη τριφασικής παροχής. Αυτό που θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη είναι η συνολική ισχύς των θερμοπομπών.

Παροχή νούμερο 0 (35 A), απλό μονοφασικό: Σε οικία με απλή μονοφασική παροχή η κεντρική ασφάλεια παρέχει 35 Α (δηλαδή μέχρι περίπου 8.000Watt). Αυτό είναι και το μέγιστο όριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτή την παροχή και σε θερμοπομπούς μεταφράζεται για παράδειγμα σε: 4 θερμοπομπούς των 1.500Watt και έναν των 2.000Watt (σύνολο 8.000Watt).

Παροχή νούμερο 05 (50 A), ενισχυμένο μονοφασικό: Σε περίπτωση που διαθέτουμε ηλεκτρολογική παροχή νούμερο 05 (ενισχυμένη μονοφασική) τότε ή κεντρική ασφάλεια μας παρέχει 50 Α (δηλαδή μέχρι και 12.000Watt). Σε αυτή την περίπτωση το σύνολο των θερμοπομπών που υποστηρίζει η εγκατάσταση μπορεί να είναι για παράδειγμα 8 θερμοπομποί των 1.500Watt ή 6 θερμοπομποί των 2.000Watt. Στην περίπτωση όπου το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο και η ισχύς του απλού ή ενισχυμένου μονοφασικού δεν επαρκεί απαιτείται, είτε η αναβάθμιση σε τριφασική παροχή, είτε η επιλογή χρήσης των θερμοπομπών με διαφορά χρόνου.

Παράδειγμα λειτουργίας: Σβήνουμε τους θερμοπομπούς των υπνοδωματίων κατά την διάρκεια της ημέρας ή σβήνουμε τους θερμοπομπούς της κουζίνας και του σαλονιού κατά την διάρκεια της νύχτας, προσέχοντας το συνολικό φορτίο των ενεργών συσκευών να μην ξεπερνάει την συνολική ισχύ της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, καθότι σε αντίθετη περίπτωση θα πέσει η ασφάλεια στον ηλεκτρικό μας πίνακα.

Απορίες σχετικά με Θερμοπομπούς

 
  HEATOVENT HELLAS
Καραϊσκάκη 46, Χαϊδάρι 12461 Αθήνα
τηλ 210 5900260, fax 210 5981518
email
  
  © 2014-2021 HEATOVENT HELLAS
Όλα τα περιεχόμενα του παρόντος δικτυακού τόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της HEATOVENT HELLAS. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή τους με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων