Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΠΡΟΪΟΝΤΑ | ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ | YΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ | ΦΥΛΛΑΔΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 

Θερμική Κάλυψη Υπαίθριων Χώρων


Η ακτινοβολία IR-A βραχέων κυμάτων έχει θερμοκρασία επιφάνειας περίπου 900°C και ποσοστό ακτινοβολίας έως 90%. Η ακτινοβολία IR-A είναι κατάλληλη κατά προτίμηση για τη θέρμανση υπαίθριων χώρων. Τα κάτοπτρα υπέρυθρης ακτινοβολίας που διαθέτουμε χρησιμοποιούν αυτό τον τύπο ακτινοβολίας θερμότητας. Τα οφέλη της ακτινοβολούμενης θερμότητας είναι ο σύντομος χρόνος θέρμανσης αλλά κυρίως το ότι θερμαίνει τα αντικείμενα και το σώμα άμεσα χωρίς να επηρεάζεται από τον αέρα. Όταν η υπέρυθρη ακτινοβολία ακουμπάει το ανθρώπινο σώμα, τα μόρια τίθενται σε δόνηση. Αισθανόμαστε όπως και με τη φυσική ακτινοβολία θερμότητας μέσω του ήλιου – γλυκιά ζεστασιά. Η υπέρυθρη ακτινοβολία θερμαίνει μόνο το σώμα και όχι τον ατμοσφαιρικό αέρα με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση θέρμανσης χωρίς απώλειες.

Κάτοπτρα ακτινοβολίας Stiebel Eltron
Τα κάτοπτρα υπέρυθρης ακτινοβολίας της Stiebel Eltron επιτυγχάνουν την απόδοση τους μέσω φάσματος ακτινοβολίας IR-A

Stiebel Eltron | IA 2054 extreme

Stiebel Eltron | IA 2024 outdoor

Κάτοπτρα ακτινοβολίας AEG
Τα κάτοπτρα ακτινοβολίας AEG επιτυγχάνουν την απόδοση τους μέσω φάσματος ακτινοβολίας IR - A

AEG | IR Premium 2000

AEG | IR Comfort 2024 & 2020

Πώς λειτουργεί η υπέρυθρη ακτινοβολία;

Όταν η υπέρυθρη ακτινοβολία αγγίζει το ανθρώπινο σώμα, τα μόρια τίθενται σε δόνηση. Αισθανόμαστε ότι - όπως και με τη φυσική ακτινοβολία θερμότητας μέσω του ήλιου – γλυκιά ζεστασιά. Η υπέρυθρη ακτινοβολία θερμαίνει μόνο το σώμα, αλλά όχι τον ατμοσφαιρικό αέρα.

Το αποτέλεσμα: επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση θέρμανσης χωρίς απώλεια θερμότητας.

Τοπική θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Οι λύσεις για την αποτελεσματική θέρμανση ζεστού νερού μπορούν να χωριστούν σε κεντρικές και τοπικές. Με την κεντρική θέρμανση ζεστού νερού χρήσης, η απόδοση εξαρτάται συχνά από την απόσταση των μακρινών γραμμών παροχής. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. Όσον αφορά τις εκπομπές CO2, αξίζει επίσης να γίνει μια σύγκριση. Και εδώ, οι τοπικοί ταχυθερμαντήρες ζεστού νερού είναι πολύ καλύτεροι από ό, τι θεωρείται γενικά. Συχνά, το πραγματικό επίπεδο της ενεργειακής απόδοσης εμφανίζεται μόνο στο τέλος του έτους, όπως συμβαίνει όταν πολλοί από τους παράγοντες κόστους, όπως η αντλία κυκλοφορίας ζεστού νερού χρήσης που χρησιμοποιείται στα κεντρικά συστήματα, εμφανίζονται στην ετήσια σύνοψη των τελών. Αυτά σπάνια σημειώνονται ως κόστος ζεστού νερού χρήσης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το κρυφό κόστος, τα ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσης ζεστού νερού συχνά αποδεικνύονται καλύτερα από τα κεντρικά συστήματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Οι ηλεκτρικοί τοπικοί ταχυθερμαντήρες ζεστού νερού, ειδικότερα, προσφέρουν ακόμη περισσότερα οφέλη - πρακτικά δεν χρειάζονται συντήρηση και σας επιτρέπουν να κάνετε απλούς υπολογισμούς κόστους βάσει κατανάλωσης.

Δείτε σχετικά: Σύγκριση συστημάτων θέρμανσης ανοικτού χώρου

 
  HEATOVENT HELLAS
Καραϊσκάκη 46, Χαϊδάρι 12461 Αθήνα
τηλ 210 5900260, fax 210 5981518
email
  
  © 2014-2020 HEATOVENT HELLAS
Όλα τα περιεχόμενα του παρόντος δικτυακού τόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της HEATOVENT HELLAS. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή τους με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων